Havet - argonauternes arvegods Se fuld størrelse

Havet - argonauternes arvegods

Leif Sestofts fjerde erindringsbog, hvor han med havet som det gennemgående tema, fortæller om livet til søs i og omkring Kalundborg Fjord.

Flere detaljer

198,00 DKK

  • År: 2015
  • Forlag: Navicula
  • ISBN: 978-87-991598-6-4
  • Forfatter: Leif Sestoft
  • Type: Hæftet
  • Sider: 208

Udvidet info:

Med Leif Sestofts fjerde erindringsbog, deler han i sit livs aften sine erindringer fra et rigt liv med sine læsere. Med havet som det gennemgående tema, gør forfatteren status over et rigt liv med levende detaljer og mange spændende sidespring til historien og filosofien, og det at være menneske på tilværelsens store hav.

En fortælling om livet til søs i og omkring Kalundborg Fjord, men også skibskatastrofer som skoleskibet Københavns forlis i Sydatlanten og Hans Hedtoft i ishavet ved Grønland omtales udførligt.

Pens. overlæge, dr.med. Poul Vase
2015-06-11

Anmeldelse i "Ugeskrift for læger"

Bogen er i sin grundtone præget af, at et menneske i sit livs aften ønsker at dele sine erindringer fra et rigt liv med os læsere. Havet er det gennemgående bindemiddel. Med stor konsekvens og idérigdom føres vi gennem detaljerede beskrivelser af livet til søs i smakker og joller i og omkring Kalundborg Fjord.

Men der er også strejftog til Melvilles »Moby Dick« og til Odysseen og den klassiske mytologi. Skibskatastrofer som skoleskibet Københavns forlis i Sydatlanten og Hans Hedtoft i ishavet ved Grønland omtales udførligt.

I en bredt fortællende stil afdækker forfatteren sine relationer til sin familie – ikke mindst den smukke skildring af forholdet til sin fire år ældre bror – et tema, der går igen bogen igennem, og som usentimentalt beskriver, hvor tæt de var knyttet til hinanden. Filosofien er et andet aspekt, som står forfatterens hjerte nær. Schopenhauer, Camus og Sartre er på banen, og deres indflydelse på hans holdninger er umiskendelig.

Stundom falder han dog for fristelsen til sætningskonstruktioner, som med et tårnhøjt lixtal løber på grund i ordhavets mere smulte vande.

Forfatteren er en anerkendt læge, men i modsætning til mange lægebiografier skæmmes denne bog ikke af de tardive frustrationer, som en heftig karriere kan medføre. Med havet som udgangspunkt har Sestoft gjort status over sit liv med levende detaljer og mange spændende sidespring til historien og filosofien og det at være menneske på tilværelsens store hav.

Køb bogen og nyd den.

Skriv din anmeldelse !

Skriv din anmeldelse

Havet - argonauternes arvegods

Havet - argonauternes arvegods

Leif Sestofts fjerde erindringsbog, hvor han med havet som det gennemgående tema, fortæller om livet til søs i og omkring Kalundborg Fjord.

Skriv din anmeldelse