Aarby Kirke Se fuld størrelse

Aarby Kirke

Tidligere sognepræst Leif Jensen, præsenterer kirken og dens udvikling i historisk sammenhæng på en interessant og pædagogisk måde.

 

Flere detaljer

119,00 DKK

  • År: 2010
  • Udgiver: Aarby Menighedsråd
  • ISBN: 978-87-993831-0-8
  • Forfatter: Leif Jensen
  • Type: Hæftet
  • Sider: 63

Udvidet info:

Historien om Aarby Kirke er en blanding af faglitteratur for kendere, en hurtig hjælp til turister og sognebørn og af forfatterens opfattelse af emnet. – På fornemste måde er det lykkedes at give en meget pædagogisk, saglig beskrivelse af kirkens historie, som gør den meget læsevenlig og informativ. Bogens illustrationer i form af tegninger og fotografier bidrager i højeste grad til bogens høje pædagogiske niveau.

Forfatterens forskning i historien omkring kirken og tidernes strømninger i samfundet gør bogen ekstra interessant. Det fortælles blandt andet, at pesten, ”Den sorte død”, som i middelalderen lagde meget store dele af land og by øde flere gange, var medvirkende årsag til ændringer af kirker og anvendelsen af dem.
For at sikre sig en ordentlig begravelse, sluttede borgere sig sammen om bygning af samlingssal, helgenaltre og ansættelse af egen præst i kirken.
Da håndværksmestre og købmænd i forvejen var organiseret i lav og gilder, lå det ligefor at lade dem tage sig af opgaven. De to sidebygninger til Aarby kirke kan ifølge forfatteren givetvis takke gildebrødrene for deres eksistens, og den nordlige sidebygning kan endvidere have tjent som bolig for præsten, hvilket der er eksempler på fra andre steder.
Kirkens skytshelgen var Jomfru Maria, hvilket har sat afgørende præg på kirken indtil reformationen, og der er stadig mange spor, som bekræfter dette, hvilket fremgår af bogens anden del.

Willy
2014-07-31

Aarby Kirke

En fantastik flot bog.

Skriv din anmeldelse !

Skriv din anmeldelse

Aarby Kirke

Aarby Kirke

Tidligere sognepræst Leif Jensen, præsenterer kirken og dens udvikling i historisk sammenhæng på en interessant og pædagogisk måde.

 

Skriv din anmeldelse