Havet - argonauternes arvegods

198,00 DKK

  • År 2015
  • Forlag Navicula
  • ISBN 978-87-991598-6-4
  • Forfatter Leif Sestoft
  • Type: Hæftet
  • Sider: 208

Udvidet info:

Pens. overlæge, dr.med. Poul Vase
2015-06-11

Anmeldelse i "Ugeskrift for læger"

Bogen er i sin grundtone præget af, at et menneske i sit livs aften ønsker at dele sine erindringer fra et rigt liv med os læsere. Havet er det gennemgående bindemiddel. Med stor konsekvens og idérigdom føres vi gennem detaljerede beskrivelser af livet til søs i smakker og joller i og omkring Kalundborg Fjord.

Men der er også strejftog til Melvilles »Moby Dick« og til Odysseen og den klassiske mytologi. Skibskatastrofer som skoleskibet Københavns forlis i Sydatlanten og Hans Hedtoft i ishavet ved Grønland omtales udførligt.

I en bredt fortællende stil afdækker forfatteren sine relationer til sin familie – ikke mindst den smukke skildring af forholdet til sin fire år ældre bror – et tema, der går igen bogen igennem, og som usentimentalt beskriver, hvor tæt de var knyttet til hinanden. Filosofien er et andet aspekt, som står forfatterens hjerte nær. Schopenhauer, Camus og Sartre er på banen, og deres indflydelse på hans holdninger er umiskendelig.

Stundom falder han dog for fristelsen til sætningskonstruktioner, som med et tårnhøjt lixtal løber på grund i ordhavets mere smulte vande.

Forfatteren er en anerkendt læge, men i modsætning til mange lægebiografier skæmmes denne bog ikke af de tardive frustrationer, som en heftig karriere kan medføre. Med havet som udgangspunkt har Sestoft gjort status over sit liv med levende detaljer og mange spændende sidespring til historien og filosofien og det at være menneske på tilværelsens store hav.

Køb bogen og nyd den.

Write your review !

Write your review

Havet - argonauternes arvegods

Havet - argonauternes arvegods

Write your review