Alleshave Kirke Maximize

Alleshave Kirke

149,00 DKK

  • År 2017
  • Forlag Almuebøger
  • ISBN 978-87-998498-3-3
  • Forfatter Christina S. Morsing
  • Type: Indbundet
  • Sider: 76 illustreret

Udvidet info:

Vibeke Vasbo, forfatter
2017-03-26

Alleshave Kirke

Som sognebarn har jeg en naturlig interesse i emnet, og derudover har stedet Alleshave og den mærkelige kirke altid fascineret mig. Fascinationen bliver kun større af at læse historien om kirkens tilblivelse, der også er en levende historie om tiden og de mennesker, der engagerede sig i arbejdet.
Den er velskrevet, let tilgængelig, godt disponeret, gennemtænkt, fint og rigt illustreret.

Jeg er overbevist om, at bogen vil være til glæde for alle elskere af Alleshave Kirke, og vi ved, at de spreder sig langt ud over sognegrænsen. Enhver, der er kommet forbi, er blevet tiltrukket af dens særegne arkitektur og dens umådelig smukke placering i landskabet. Glæden ved den bliver endnu større, når man hører historien bag den.Kay Astrup Christensen, journalist
2017-03-26

Alleshave Kirke

Denne lille fine bog beskriver på fremragende og levende vis et stykke lokalhistorie, der trækker tråde tilbage til dengang mennesker i udkanten af Danmark tog sagen i egne hænder og rejste en bygning til fælles brug.
Bogen om Alleshave Kirke giver et tidsbillede af tiden i begyndelse af 1900'tallet og de besværligheder, der var forbundet med at ville rejse en kirke det sted 'hvor kragerne vender'.
Hvor nogle ihærdige mennesker ved slid og stædighed og på trods fører et fælles projekt ud i livet og bygger en lille arkitektonisk perle i den yderste ende af Vestsjælland.
Læseren rejser hovedet og tænker automatisk på de tider, hvor store dele af landets identitet blev formet af både andelsbevægelse og fagbevægelse.
Men også på kristendommens stærke forankring i folket.
Den fælles selvforståelse, der også gælder den dag i dag.
Det er også en fortælling om mennesker bag. Portrætter af personligheder, af seje bønder og fiskere og de præster, der viede deres liv til en barsk tilværelse.
Tag ved selvsyn en tur i bilen ud til Alleshave Kirke efter at have læst bogen og få en levende fornemmelse af fortiden.
Jeg kan stærkt anbefale denne bog skrevet af sognepræst Christina Morsing, Bregninge Kirke.
PS: Bogen er flot layoutet og rig på informative illustrationer.

Write your review !

Write your review

Alleshave Kirke

Alleshave Kirke

Write your review